Florya Uğur Koleji, pandemi dönemi boyunca yakın öğrenci takibi güçlü veli işbirliği ile yüzde 95 memnuniyet yakaladığını açıkladı.
Geçirdiğimiz ve halen süren 1,5 yıllık pandemi sürecinde birçok okul bu süreci yönetmek konusunda zorlandı. Uğur Koleji’nde teknik anlamda her şeyin yolunda gitmesine ek olarak, veliyle iletişim için ekstra yapılan organizasyonlarla bu çalışmalar pekiştirildi.
Veli Gelişim Akademisi kapsamında, uzman konuk söyleşileri, canlı yayınlar, zoom webinarları ve online atölye çalışmaları şeklinde 40 etkinlik yapılarak hem velilere bu süreçte katkı sağlaması hedeflendi hem de karşılıklı iletişim ağı devamlı canlı tutuldu.
Bu genel organizasyonlar devam ederken, bireysel veli görüşmeleri ve bireysel öğrenci görüşmeleri aktif bir şekilde devam etti. 55 veli toplantısı ve 133 aile toplantısı yanı sıra 3 bin 307 bireysel veli görüşmesi gerçekleşti.
Tüm bunların yanı sıra Kariyer Gelişim Merkezi tarafından 12 çevrim içi etkinlik yapılarak mezun olan ve olacak olan öğrencilere sağlanabilecek katkılara da devam edildi. Teknolojinin tüm imkanlarını sonuna kadar kullanan ve tüm ekibini bu konuda kısa zamanda adapte eden Florya Uğur Koleji, veli memnuniyetinde yüzde 95 oranı yakalamayı başardı.
Tüm dünyada sıkça duymaya başladığımız “Future Proofing” kavramı birçok alanın yanı sıra en çok eğitimi ilgilendiriyor. Bu kavramı esas alarak Future Generation Academy’i kuran Florya Uğur Koleji, öğrencilerine geleceğin provasını yaptırıyor.
Okullar ve kolejler tüm dünyada eğitim metotları ile evrimleşiyor. Okulları yeniden tasarlamak ve 21. yüzyıl öğrenim stratejileri ile eğitim-öğretimi profesyonelleştirmek gündemin en önemli konularının başında geliyor. Küresel eğitim dönüşüm hareketi “Future Proofing” tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Ülkemizde de Florya Uğur Koleji eğitim metodu olarak “Future Proofing”i uyguluyor.
Florya Uğur Koleji Anaokulu ve İlkokulu Müdürü Sevim Budun, “Okul olarak anaokulu, ilkokul ve lise sınıflarımızda “Teknoloji tabanlı kişiselleştirilmiş öğrenim” dönemine geçtik. Öğrencilerimize geleceğe dönük eğitim yaklaşımımız ile “21. yüzyıl becerileri” kazandırıyoruz. Hızla değişen bir dünyada istikrarlı ve kalıcı bir şekilde öğrenmeye devam etmek için gerekli bilgi, beceri ve tutumların edinilmesini sağlıyoruz.
Eğitim-öğretim hayatının başlangıcında öğrencilerimizi başarıya ve tatmin olmaya hazırlıyoruz. Florya Uğur Koleji olarak eğitim-öğretim’imiz ile öğrencilerimize “geleceğe hazır” bir temel kazandırıyoruz. 21. yüzyıl becerilerini “Yapı taşlarını yerleştirmek (yani somut bilişsel bilgi ve beceriler); üst düzey düşünme ve çalışma becerilerini geliştirmek” ve “üstbilişsel yetkinlikler ve beceriler gerektiren Daha Büyük Sorunların üstesinden gelmek” olarak başlıca ifadelerle tanımlayabiliriz. “Geleceğe dönük Teknoloji Tabanlı Kişiselleştirilmiş Eğitim” ile öğretme ve öğrenmede uzun süreli bellek ile işleyen bellek arasındaki bağlantıyı kuruyoruz. Öğrencilerimiz tüm dünyada yetkinlikleri, sınav başarıları ve başarılı kariyerleri ile öne çıkan bireyler olarak mezun oluyorlar” dedi.
“EDTECH” İLE “FUTURE PROOF-GELECEĞE HAZIR” EĞİTİM!
Okulların nihai rolünün, öğrencileri şu anda hayal bile edemeyeceğimiz sorunları çözmek için henüz var olmayan, yeni teknolojileri kullanmak zorunda kalacakları işlere hazırlamak olduğuna dikkat çeken Florya Uğur Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Selen Balkaya, “Bu okul yılı başladığında, hiç kimse dünyanın sonunda ne kadar farklı olacağını hayal edemezdi. Geleceğin ne getireceğini ve gerçekte ne kadar yakın olduğunu asla bilemeyiz. Ancak eğitim teknolojisini öğrencilerin, öğretmenlerin, ebeveynlerin ve tüm eğitim topluluğundaki herkesin günlük yaşamlarına entegre etmek, geleceğe yönelik eğitimin anahtarıdır. Florya Uğur Koleji olarak “EdTech, ile “Future Proof-Geleceğe hazır” eğitim için inovatif düşünebilen bireyler yetiştirmek üzere tüm sınıflarımızda dünya standartlarında eğitim metotlarımızla eğitimi sürdürmekteyiz” diye konuştu.
HİBRİT EĞİTİM MODELİ İLE GÜNCELİ YAKALAYAN OKUL: FLORYA UĞUR KOLEJİ!
Florya Uğur Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Selen Balkaya, “Florya Uğur Koleji olarak, teknolojik olarak var olan ancak uygulama olarak pandemi ile hayatımıza giren çevrimiçi öğrenme artık hayatımızın bir parçası olmuş durumda. Bu süreçten sonra da geleneksel yüz yüze eğitime destek olarak çevrim içi öğrenme modelindeki başarımızı devam ettirmeyi planlıyoruz. Karma öğrenme, hibrit öğrenme de denilen bu modeli, en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi olarak tanımlamaktayız. Tüm bu öğretilerle, geleceğe uyumlu ve teknolojik değişimlere hemen ayak uydurabilecek yetkinlikte bireyler yetiştirmeyi amaçlayarak tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye ekledi.
YORUMLAR