AKTÜEL GÜNDEM

AKTÜEL GÜNDEM

https://www.mahalligundem.com/

Iraklı hekimlere nöromodülasyon eğitimi

26 Ağustos 2021 - 10:30

İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi’nde Irak’tan gelen hekimlere Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz liderliğinde nöromodülasyon eğitimi verildi 



Türkiye’ye nöromodülasyon (sinir sistemindeki aksaklıkların düzenlenmesini sağlayan tedaviler) eğitimleri alanında ziyaretler pandemi döneminde de devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Hırvatistan’dan gelen meslektaşlarını kabul eden İAÜ VM Medical Park Florya Hastanesi Ağrı Polikliniği’nden Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz, bu hafta da Irak Neuroscience Hospital’den hekimleri ağırladı. 

Prof. Dr. Yasir Hamandi, Prof. Dr. Ahmed Adnan Al Juboori, Prof. Dr. Ahmed A. Salam, Prof. Dr. Abdulameer Jasim Al Kahaji’yi Spinal Kord Stimülatör Takılması (ağrı pili ameliyatları) için eğitim aldı. Perkütan olarak lead yerleştirme teknikerlerinin ve 32 kontaktlı şarj edilebilir ağrı pili teknolojisinin de sunulduğu eğitimle ilgili katılımcı hekimlerden Prof. Juboori, komşu ülke Türkiye’de Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz’ın spinal kord stimülatör takılması tecrübelerinden faydalanmaktan çok memnun olduklarını dile getirerek “İleriki dönemde eğitim almak isteyen diğer uzman ve asistan hekimleri bu alanda Türkiye’ye yönlendireceğiz” dedi.

Prof. Dr. Serbülent Gökhan Beyaz ise duygularını “Her zaman tıp adına ülkemizde çok değerli işlerin yapıldığını anlatmaktan gurur duyuyoruz. Türk hekimleri olarak meslek branşımıza göre daha çok çalışarak ülkemiz için mesleki değerlerimizi dünyada en üst seviyelere taşımayı sürdürmeliyiz” şeklinde ifade etti. 

50 yılı aşkın süredir uygulanıyor
Halk arasında ‘ağrı pili’ olarak bilenen Spinal Kord Stimülatör teknolojisi, 50 yıla aşkındır dünya genelinde uygulanmakta olup, gelişen teknolojiyle birlikte çoklu kontakt, MR uyumu ve şarj edilebilir batarya teknolojilerine ulaşılabiliyor. Spinal Kord Stimülatörleri başta kronik ağrı, nöropatik ağrı, bel-omurga ameliyatları sonrası devam eden ağrılar, kompleks bölgesel ağrı sendromları, periferik vasküler rahatsızlıklar, Buerger sendromları gibi damar dolaşımı bozulmuş birçok hastalıkta, uluslararası bilimsel makalelerin verdiği rakam doğrultusunda yüzde 60-70 oranına yakın yüz güldürücü sonuçlar veriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum