Çevrimiçi Yaz Sanat Okulu devam ediyor
Çocuklar, İstanbul Modern’in Çevrimiçi Yaz Sanat Okulu’na Türkiye’nin her yerinden katılarak, müze uzmanlarıyla evlerinde sanat çalışmaları gerçekleştiriyor. Renk Oyunları, Boyanın Öyküsü, Sanatın İzleri, Benim Bakışım ve Birleşen Nesneler adlı atölyeler çocukları bekliyor.
Renk Oyunları
Renk nedir? Renkleri nasıl görürüz? Ana renkler, ara renkler ve zıt renkler nelerdir? Sanatçıların renk hakkındaki düşünceleri nelerdir?
Atölye çalışması müzenin yenilenen koleksiyon sergisinden canlı yayında ele alınan Fahrelnissa Zeid’in “Triton Ahtapotu” ve Abidin Elderoğlu’nun “Uzaydan Görünüm” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasıyla başlıyor. Ardından çocuklar sanat tarihinden örneklerin yer aldığı bir sunumu izleyerek renkleri, renkler arasındaki ilişkileri ve sanatçıların renk konusuna bakışlarını keşfediyorlar. Programın sanat uygulaması ise bir oyun ile devam ediyor. Çocuklar, üzerine çalışacakları kâğıdı belirli sayılarda bölerek, bölümleri numaralandırıyor. Eğitmenin numaralar için belirttiği bulmacaların yanıtını veren renklerle bu numaralı alanları boyuyorlar. Programın sonunda Fahrelnissa Zeid’in sanat çalışmalarıyla kendi çalışmaları arasındaki benzerlik ve farklılıkları yorumluyor.
10 Ağustos 2020
4-7 yaş 11.00
8-12 yaş 14.00
Boyanın Öyküsü
Boya nelerden oluşur? Sanatçılar eskiden boyalarını nasıl hazırlarlardı? Boya üretim teknolojisinin gelişmesi sanatı nasıl değiştirdi?
Atölye çalışması müzenin yenilenen koleksiyon sergisinden canlı yayında ele alınan Ömer Uluç’un “3 Erkek, 4 Kadın, Ziyaretçiler” ve Mehmet Güleryüz’ün “Denizci” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasıyla başlıyor. Ardından çocuklar sanat tarihinden örneklerin yer aldığı bir sunumu izleyerek boyanın öyküsünü keşfediyor. Programın sanat uygulamasında ise çocuklar yağ, baharat ve yumurta kullanarak kendi boyalarını üretiyor. Ardından çocuklar Ömer Uluç’tan ilham alarak bir resim çalışması gerçekleştiriyor.
11 Ağustos 2020
4-7 yaş 11.00
8-12 yaş 14.00
Sanatın İzleri
Resim yaparken doğa bize yardımcı olabilir mi?Sürprizlerle resim nasıl yapılır? Çizmeden ya da boyamadan bir resim nasıl yapılabilir?
Atölye çalışması müzenin yenilenen koleksiyon sergisinden canlı yayında ele alınan Canan Tolon’un “İsimsiz” ve Alper Aydın’ın “Taş Kütüphanesi” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasıyla başlıyor. Ardından çocuklar sanat tarihinden örneklerin yer aldığı bir sunumu izleyerek doğa konusunun sanat çalışmalarında nasıl ele alınabileceğine dair farklı fikirler ediniyor. Programın sanat uygulaması ise çocukların kahve lekeleriyle, Canan Tolon’dan ilham alarak bir resim çalışması gerçekleştirmeleriyle tamamlanıyor.
12 Ağustos 2020
4-7 yaş 11.00
8-12 yaş 14.00
Benim Bakışım
Natürmort nedir? Sanatçılar resmini yapacakları nesneleri nasıl seçer? Nesneler bize ne anlatır? Bir nesneyi anlatmanın farklı yolları nelerdir?
Atölye çalışması müzenin yenilenen koleksiyon sergisinden canlı yayında ele alınan Fatma Tülin’in “İsimsiz” ve Nusret Nurdan Eren’in “İstanbul” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasıyla başlıyor. Ardından çocuklar sanat tarihinden örneklerin yer aldığı bir sunumu izleyerek sanatta natürmort konusunu keşfediyor. Programın sanat uygulamasında ise çocuklar, Fatma Tülin’den ilham alarak belirledikleri bir nesneyi kendi bakış açılarıyla resimliyorlar.
13 Ağustos 2020
4-7 yaş 11.00
8-12 yaş 14.00
Birleşen Nesneler
Heykel nasıl yapılır? Geçmişten günümüze heykel nerede karşımıza çıkar? Heykeltıraşlar hangi malzemeleri kullanır? Nesneleri birleştirerek heykel yapabilir miyiz?
Atölye çalışması müzenin yenilenen koleksiyon sergisinden canlı yayında ele alınan Kuzgun Acar’in “İsimsiz” ve :mentalKLINIK’in “Double Cherry” adlı sanat çalışmalarının yorumlanmasıyla başlıyor. Ardından çocuklar sanat tarihinden örneklerin yer aldığı bir sunumu izleyerek heykel sanatının tarihine dair bilgiler keşfediyor. Programın sanat uygulamasında ise çocuklar, birden fazla adette kâğıt havlu rulolarını bir araya getirir, küçük heykeller oluştururlar.
14 Ağustos 2020
4-7 yaş 11.00
8-12 yaş 14.00
YORUMLAR