AKTÜEL GÜNDEM

AKTÜEL GÜNDEM

https://www.mahalligundem.com/

Kuzey Yıldızı Ödülü'nün sahibi Uludağ İçecek oldu

02 Ekim 2021 - 10:56

TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye ekonomisine yön veren aile şirketlerine özgü dünyanın ilk ve tek sürdürülebilirlik projesi olan Kuzey Yıldızı: Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Projesi kapsamında verilen Kuzey Yıldızı Ödülleri, TAİDER 9. Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi'nin ilk gününde sahiplerini buldu. Bu yıl kapsamı genişletilerek alt kategorilerde de ödüllerin verildiği programda, Kuzey Yıldızı Ödülünün kazananı Uludağ İçecek olurken, Kurumsal Yönetim Kategorisi Ödülü  Sertrans Logistics'e, Toplum Kategorisi Ödülü Cryocan'a, Çalışanlar Kategorisi Ödülü Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi'ne, Aile ve Gelecek Nesiller Kategorisi Ödülü ise Kaplanlar Soğutma'ya verildi.
 
 TAİDER Aile İşletmeleri Derneği'nin, aile şirketlerinde sürdürülebilirlik bilincinin hem ailede hem de şirkette yaygınlaşması amacıyla sürekli öğrenilen bir platforma dönüştürdüğü Kuzey Yıldızı Programı kapsamında verilen Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Ödülleri sahiplerini buldu.
 
Bu yıl alt kategorilerde de ödüllerin verildiği programda, Kuzey Yıldızı Ödülü'nü Uludağ İçecek kazandı. Kurumsal Yönetim Kategorisi ödülünün sahibi Sertrans Logistics olurken, Toplum Kategorisi ödülünün sahibi Cryocan, Çalışanlar Kategorisi ödülünün sahibi Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi ve Aile ve Gelecek Nesiller Kategorisi ödülünün sahibi ise Kaplanlar Soğutma oldu.
 
Konuşmasında iklim krizinin endişe verici boyutlarından bahseden TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Urhan, “Başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada yaşanan aşırı hava olayları; yangınlar, seller, kuraklık, aşırı sıcak veya soğuk hava dalgaları hepimizin canını acıtıyor. Maalesef iklim krizine şimdi dur demezsek, belki de türümüzü devam ettiremeyeceğimiz noktalara geleceğiz. Artık devletlerden şirketlere ve hatta her bir bireye büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu noktada aile şirketleri olarak bizlerin sürdürülebilirliği, dünyanın sürdürülebilirliğinin sağlaması için çok önemli. Bundan sonra sadece kâr etmek için değil, toplum, çevre, çalışanlarımız ve gelecek nesillerimiz için değer yaratma amaçlı yatırımları hayata geçirmek adına daha fazla çabalamalıyız” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar