Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) yeni eğitimcilere kapılarını açıyor. ÖRAV’ın sürekli gelişim kültürünün bir parçası olmak isteyen öğretmenler için Kısmi Zamanlı Eğitimci başvuruları açıldı. Kısmi zamanlı eğitimciler; Türkiye’nin dört bir yanından, birbirinden değerli meslektaşlarıyla iş birliği ve dayanışma içinde öğrenip, üreterek ülkedeki eğitim kalitesinin yükselmesine destek olacak ve öğrencilerine daha nitelikli eğitim sunacak.
Eğitimcilerin mesleki ve kişisel gelişimine destek sağlamak amacıyla 14 yıldır faaliyet gösteren Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), yeni kısmi zamanlı eğitimcilerini arıyor. Nitelikli eğitimin donanımlı öğretmenlerden geçtiğine inanan ÖRAV, ülkemizde bu alana odaklanmış ilk ve en etkin sivil toplum kuruluşu. Vakıf, bugüne kadar 250 bin öğretmenin gelişim yolculuğuna eşlik ederek, onlar aracılığıyla 10 milyon çocuğun daha nitelikli eğitime erişmesini sağladı.
ÖRAV tasarladığı eğitim programları ve projelerle Türkiye’nin her köşesinde, farklı koşullarda görev yapan öğretmenlere ulaşarak onlar arasındaki mesleki dayanışmayı kuvvetlendiriyor ve bilgi paylaşımı için bir ortam hazırlıyor. ÖRAV, yeni kısmi zamanlı eğitimcileri ile eğitim dünyasında, öğrencilerde ve ailelerde yarattığı olumlu etkiyi artırmayı hedefliyor. Vakıfta kısmi zamanlı eğitimci olmak; öğretmenlik / yöneticilik görevlerini yerine getirirken, birlikte üretmek, bölgesel değişime önderlik etmek, meslektaşlarına rol model olmak, etki alanını büyütmek, katılımcı ve kapsayıcı bir yaklaşımla Vakfın açtığı uzaktan eğitim programlarının gerekleri doğrultusunda, hafta içi akşam ve / veya hafta sonu düzenlenen eğitimlerde görev almak olarak tanımlanıyor.
Başvurular 1 Mart - 25 Mart 2022 arasında kabul edilecek. Başvuru formlarının değerlendirilmesinin ardından, uygun görülen adaylarla çevrim içi olarak görüşmeye devam edilecek. Değerlendirmesi olumlu sonuçlanan adayların ise 3 fazdan oluşan ‘’Eğitimci Eğitimi’’ süreci başlayacak.
Adaylarda Aranan Özellikler:
- K12 düzeyinde en az 5 yıl öğretmenlik deneyimine sahip olmak,
- Gelişim odaklı zihniyete ve öğrenme merakına sahip olmak,
- Teknolojiyi ve özellikle eğitim teknolojilerini aktif olarak kullanabilmek,
- Esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilmek,
- Türkçeyi sözlü ve yazılı iletişimde doğru ve etkili kullanabilmek,
- Takım çalışması yapabilmek,
- Etkili iletişim becerilerine sahip olmak,
- Ekran karşısında iletişimi güçlü tutacak dinamizme ve rahatlığa sahip olmak,
- Alanında/branşında rutin çalışmaların ötesinde yenilikçi faaliyetlerde yer almak veya bu çalışmalara liderlik etmiş olmak,
- Gönüllülük ve sosyal sorumluluk kavramlarına hayatında yer vermiş olmak,
YORUMLAR