Tatil trafiğinin arttığı bu günlerde oluşabilecek tatsız sürprizlere karşı mutlaka önlem alınması gerektiğini belirten IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi, “Seyahat sigortası tatilde karşılaşılabilecek tatsız sürprizlerin önüne geçiyor. Yurtdışında bir hastane faturası minimum 750-1000 euro’dan başlıyor ve en küçük müdahale bile 5-10 bin euro’yu bulabiliyor. Bu korkutucu rakamlardan kurtulmanın bedeli ise sadece 10 euro” dedi.
Ülkemizde sigorta bilincinin yaygınlaşması ile birlikte seyahat sigortalarına da ilginin arttığı görülüyor. Özellikle tatil sezonunun en yoğun yaşandığı bu günlerde, tatsız sürprizlere karşı hazırlıklı olmanın önemine değinen
IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi, seyahat sigortalarının bireylere 50 bin euro’ya kadar teminat sunduğunu belirtti.
10 bin euro’luk sağlık masrafından 10 euro ile kurtulun
Murat Çiftçi, “Yaklaşık 2 milyar TL’lik büyüklüğe sahip olan seyahat sigortalarına yönelik bu dönemde çok sayıda başvuru olduğunu görüyoruz. Sigorta bilincinin yaygınlaşması ile hem kişi hem kurumların farkındalığı artmış durumda. Özellikle kurumsal şirketler bu konuda çok duyarlı. İş toplantıları için çalışanlarına mutlaka seyahat sigortası yaptırıyor. Yurtdışında eğitim gören öğrenciler de bu poliçeyi almak zorundalar. Okullar bu sigortayı görmek istiyor. Bireyler de artan sağlık harcamaları ve hastane masraflarının yükselmesi sebebi ile bu ürüne ilgi gösteriyor. Malum yurtdışında bir hastane faturası minimum 750-1000 euro’dan başlıyor, en küçük müdahale bile 5-10 bin euro’yu bulabiliyor. Bu korkutucu rakamlardan kurtulmanın bedeli ise sadece 10 euro’dan başlıyor. 20 euro ile ortalama 30.000 euro’luk tazminat alınabiliyor” dedi.
Uçuşun kaçırılması, bagaj kaybı ve nakit yardımı da içeriyor
Seyahat sigortası kapsamında hastane masraflarının karşılanması, acil durumda ambulans desteği, bagaj kaybı, uçuşun kaçırılması, bilet bedelinin karşılanması, nakit yardım, cenazenin ülkeye dönmesi, asistans hizmetleri gibi hizmetlerin yer aldığını kaydeden Murat Çiftçi, “Özellikle yurtdışına çıkışlar için COVID-19 teminatı da istenmeye başladı. Türkiye’ye gelişler için de COVID-19 teminat dahilinde olan poliçeler var. Bazı sigorta şirketleri yurtdışı seyahat sağlık sigortası poliçesine sahip sigortalıları hangi ülkede olurlarsa olsunlar, herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında, onları bulundukları yerden özel ambulansla hastaneye alıp, orada tedavilerini yaptırıyor. Müşterileri bu anlamda hiç para ödemiyor. Bazı uygulamalarda müşteriler ödemeyi yapıp faturayı sigorta şirketlerine getiriyor. Seyahat sigortası ile yer alan asistan hizmetleri sayesinde çeviri hizmetinden nakit desteğine pek çok alanda fayda sağlanıyor” diye konuştu.
Boş teminat değil ihtiyaçları karşılayabilecek sigortayı alın
Murat Çiftçi, seyahat sigortası yaptıracaklar için şu tavsiyelerde bulundu: “Gideceğiniz ülkede tıbbi masrafların ne düzeyde olabileceğini kontrol edin, poliçeleri seyahat bitiminden birkaç gün ileri tarihli düzenleyin. Poliçe fiyatından ziyade hangi teminatları alacağınıza ve bu bedellerin ihtiyaçlarınızı karşılayıp karşılamadığına mutlaka bakın. Sigorta şirketi doğrudan ödeme yapıyor mu, gerekirse hava ambulansı kullanabiliyor mu gibi poliçe özelliklerini de kontrol edebilirsiniz. Poliçeyi içi boş teminatlar ile almak yerine aldığınız yurtdışı seyahat sigortasının, olası bir sorun yaşandığında sizin yanınızda olup olmadığına bakmanız daha önemli.”
YORUMLAR