ASLIHAN BAHADIR

ASLIHAN BAHADIR


Beyaz perde gerçek hayat değil

05 Eylül 2024 - 21:26

Yunan asıllı ünlü soprano-Diva Maria Callas’ı bilmeyeniniz yoktur. İzmir doğumlu Yunan asıllı Aristoteles Onassis’i de.

İşte onların hayatından bir kesiti Dünyaca ünlü Aktris Angelina Jolie ve Dünyaca ünlü Aktör Haluk Bilginer oynadı. 

Biraz önce bir platformda bu film ile ilgili bir paylaşım gördüm.

Tabii altı boş eleştiriler başladı.

Angelina Jolie ve Haluk Bilginer’in  iyi oyuncu olmadıklarından başlayarak konu Atatürk’e kadar geldi…

Clint Eastwood’u bilirsiniz.(d. 31 Mayıs 1930, San Francisco) ABD’li aktör, yapımcı, yönetmen ve bestecidir. Aynı zamanda röportajlarında kendini genellikle bir liberteryen olarak tanımlar ve 1999 baharında Premiere dergisine "Sanırım moda olmadan önce sosyal liberal ve mali açıdan muhafazakârdım ." demiştir. Eastwood 2009'da artık kayıtlı bir Liberteryen olduğunu söylemiştir.

Aktör 1985'de ise kendisini hiçbir siyasi ideolojiyle kesin bir şekilde aynı çizgide tutmadığını şu sözlerle ifade etti: "Sanırım her zaman karşı çıktığım bir şey var, aynı çizgide olmak. Farklı duygularım var, bazı şeylere karşı liberal yaklaşımlarım ve diğer şeylere karşı muhafazakar yaklaşımlarım var ve aynı çizgide olan insanların pek eğlenceli olmadığını düşünüyorum. Sanırım bireye saygı duyuyorum ve sanırım bu yüzden ekranda bireyselci karakterleri oynamaya ilgi duydum." 

Kendisini ... ne sağcı ne de solcu olmak için fazla bireyselci olarak tanımladı,1974'te kendisini siyasi bir hiç, ılımlı ve 1997'de liberteryen olarak tanımladı.

2004'te USA Weekend'e "Kendimi muhafazakar olarak görmüyorum ama aşırı solcu da değilim... Herkesi rahat bırakmak olan liberteryen bakış açısını seviyorum. Çocukken bile, herkese nasıl yaşaması gerektiğini söylemek isteyen insanlardan rahatsız oluyordum" demiştir.

George Clooney (d. 6 Mayıs 1961), Amerikalı oyuncu, yapımcı, yönetmen ve senarist. Kadınlar tarafından çok büyük beğeni alan aktör; siyasi ve ekonomik aktivizmiyle de tanınır. 2008'den bu yana Birleşmiş Milletler Barış Elçileri'nden biri olarak görev yapmaktadır.

Yaşamı boyunca bir Demokrat olduğunu, Demokrat Parti'nin birçok bağış organizasyonunda sunuculuk yaptığını ve partisiyle gurur duyduğunu hatırlatan Clooney, "Kasım(2025) ayındaki seçimi bu başkanla kazanamayız" dedi. Ve Demokrat Parti'nin bağış etkinliklerinin önde gelen isimlerinden olan aktör Başkanı Joe Biden'a adaylıktan çekilmesi çağrısında bulundu.(Temmuz 2024).

E şimdi gelin bizimle aynı düşünmediği için bu aktörlerin ya da aktristlerin hatta çemberi genişleterek göz önünde olan başarılı kişilerin hiçbir performansını takip etmeyelim, takdir etmeyelim ve alkışlamayalım.

Gelelim Nihat Haluk Bilginer’e (d. 5 Haziran 1954, İzmir)…

1990’lı yıllarda işe Kadıköy-Karaköy vapuru ile giderken ya da tam tersi dönerken rastlardım Haluk Bilginer’e.

O zamanlar Türkiye! de tanınmıyordu. Medya, Londra’dan gelmiş başarılı bir oyuncu olarak lanse etmişti.

O zamanki Haluk Bilginer’i hiper aktif, rahat, yakışıklı, çapkın ve avrupai olarak tanımlayabilirim.

Şimdi ise başarılarının üzerine başarı katmış bir aktör olarak…

Onu demiş bunu yapmış olması beni zerre kadar ilgilendirmiyor.Yaptığı iyi şeyleri ve kabiliyetini engellemiyor bunlar.

Unutmayın herkes aynı düşünseydi tek model ve onun küçük parçalarından ibaret olurduk.

Bırakın insanların kafalarına karışmayı artık…

Yazımı Clint Eastwoodun bir sözüyle kapatmak istiyorum: 

“Tam eşitliğe inanmalısınız. İnsanlar, insanlara zarar vermedikleri sürece olmak istedikleri kişi olabilmeli ve istediklerini yapabilmelidir.”

Aslıhan Bahadır

YORUMLAR

  • 0 Yorum