KURTULUŞ SAVAŞI’NIN EFSANE GEMİSİ “RÜSUMAT” CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINDA RAFLARDA!
Kurtuluş Savaşı romanları yazanı Mehmet Uluğtürkan tarafından kaleme alına Rüsumat, İnkılâp Kitabevi etiketiyle Cumhuriyetin yüzüncü yıldönümünde okurla buluştu. Millî Mücadele yıllarında Sovyetler Birliği’nden temin edilen silah ve cephaneyi Karadeniz üzerinden Anadolu’ya taşıyan Rüsumat, gazeteci-yazar Mehmet Uluğtürkan’ın kaleminden çıktı.İnkılâp Kitabevi imzasıyla raflarda yerini alan ‘Kurtuluşun Hayalet Gemisi’ Rüsumat, Anadolu halkının cesaretine dair destansı bir anlatı sunuyor. Mehmet Uluğtürkan, Millî Mücadele’nin heyecan dolu günlerini, denizde düşman zırhlılarıyla kovalamacalar yaşayan ve önce batırılıp sonra tekrar yüzdürülen Rüsumat isimli geminin fantastik hikâyesini roman kurgusu içerisinde sayfalara taşıyor.
Rüsumat adlı geminin Karadeniz’deki mühimmat taşıma seferlerinin yanı sıra dönemi de anlatan roman, Uluğtürkan’ın çok satanlar listesine giren “Madalyasız” ve “Kayıp Sancak”tan sonra üçüncü kitabı olarak okuyucuyla buluşuyor. Mehmet Uluğtürkan, Rüsumat romanı ile Milii Mücadele’nin az bilinen deniz cephesine heyecan dolu bir pencere açıyor.
Arka Kapak
Kurtuluş Savaşı’nın en şiddetli günleri…
Sorun kısıtlı mühimmat.
Cephede işgalciler, içeride düşmanın işbirlikçileriyle mücadele eden Mustafa Kemal, milletlerarası siyaset arenasında ustaca bir hamleyle Sovyetler’i mühimmat yardımına ikna eder.
Ancak bu yardımlar, düşman donanmasının kol gezdiği Karadeniz’i geçip Anadolu’ya nasıl getirilecekti?
Korkusuz bir zabitin komuta ettiği yaşlı ama inatçı gümrük teknesi bir hayalet gemiye nasıl dönüşecekti?
Cesur askerlerin ve civanmert Karadeniz uşaklarının gayretleriyle, kâh kendini batıran kâh yeniden yüzdüren efsane gemi savaşın kaderini nasıl etkileyecekti?
Çok satanlar listesine Madalyasız ve Kayıp Sancak eserleriyle giren Mehmet Uluğtürkan, yeni tarihi romanı Rüsumat ile Millî Mücadele’nin az bilinen deniz cephesine heyecan dolu bir pencere açıyor…
Künye
Yayın Direktörü: Mehmet Bozkurt
Editör: Gökçe Şenoğlu
Resimleyen: Fahri Pelit
Kapak Tasarım: Şenol Alanbay
Sayfa Tasarım: Şenol Alanbay
Tür: Tarihi Roman
YORUMLAR