DUYURU KÖŞESİ

DUYURU KÖŞESİ

Duyuru/ilan sayfası

Tefrika Yayınevi'nden Çocuklara Tarım ve Sürdürülebilirlik Kitabı

18 Eylül 2024 - 11:00

Tefrika Yayınevi’nden Çocuklara Tarım ve Sürdürülebilirlik Kitabı: "Topraktan Toprağa – Bir Kompost Hikâyesi" Raflarda!

 Tefrika Yayınevi, Aslı Öncü’nün kaleme aldığı ve Deniz Öcal’ın rengarenk çizimleriyle hayat bulan yeni çocuk kitabı "Topraktan Toprağa – Bir Kompost Hikâyesi"ni tanıttı. Ebru Baybara Demir’in Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi Projesinden ilham alan kitap, küçük okurlara sebze ve meyvelerin pazar yerlerinden toprağa uzanan dönüşüm hikayesini anlatırken, doğa dostu tarım ve sürdürülebilirliğin önemini eğlenceli bir dille öğretiyor.
 

Türkiye'nin önde gelen yayınevlerinden Tefrika Yayınevi, yeni çocuk kitabı "Topraktan Toprağa – Bir Kompost Hikâyesi" ile küçük okurları doğayla buluşturuyor. 

Aslı Öncü’nün yazdığı, Deniz Öcal’ın renkli illüstrasyonlarıyla süslenen bu eğitici hikaye, sebze ve meyve kahramanları aracılığıyla çocuklara kompost yapımını ve sürdürülebilirliği anlatıyor.

Ebru Baybara Demir’in doğa dostu tarım ve temiz gıda mücadelesinden ilham alarak yazılan kitap, sebze ve meyvelerin pazar yerlerinden toprağa kadar olan dönüşüm yolculuğunu keyifli bir hikaye ile sunuyor. Çocuklar, domates, patates, marul, patlıcan ve salatalık gibi kahramanlarla bu hikayeyi okurken, topraktan gelenin yine toprakla buluştuğu kompost sürecini öğreniyor. Böylece "atık" olarak görülen yiyeceklerin doğaya yeniden kazandırılabileceği farkındalığı kazandırılıyor.

Sosyal girişimci ve sosyal gastronomi alanında dünyanın en iyi 10 şefi arasında yer alan şef Ebru Baybara Demir, kitaba dair düşüncelerini şöyle paylaştı; “Doğa ile uyum içinde yaşamanın en önemli adımlarından biri, ona zarar vermeden, döngüsel bir düzenle üretmek ve tüketmektir. 'Topraktan Toprağa' ile çocuklara bunu anlatmak, onların doğaya olan sevgilerini büyütmek benim için çok değerli. Bu hikaye, doğanın döngüsünü en masum ve umut dolu şekilde anlatıyor.”

Tefrika Yayınevi Genel Müdürü Ali Cenk Gülce yaptığı açıklamada; “Bu kitapla çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir yolculuk sunmayı hedefledik. Toprakla olan bağımızı keşfetmenin ve sürdürülebilir yaşamın temelini çocuk yaşta öğrenmenin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

"Topraktan Toprağa – Bir Kompost Hikâyesi" kitabı, çocuk edebiyatı alanında sürdürülebilirlik konusuna odaklanan önemli bir boşluğu dolduruyor ve doğanın döngüsel güzelliğini çocuklara öğretmeyi amaçlıyor.

Tefrika Yayınevi’nden Çocuklara Tarım ve Sürdürülebilirlik Kitabı: "Topraktan Toprağa – Bir Kompost Hikâyesi" Raflarda!

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar