DUYURU KÖŞESİ

DUYURU KÖŞESİ

Duyuru/ilan sayfası

Yalçın Bulut'un "Köklere Serpilmek" Sergisi Arnavutköy'de!

18 Eylül 2024 - 12:30

YALÇIN BULUT "Köklere Serpilmek" Resim Sergisi 16 Ekim - 9 Kasım / GALERİ SELVİN ARNAVUTKÖY 

Sanatçı Yalçın Bulut’un resimlerinde, onun hem kendi kültürel köklerine derin bir bağlılığın hem de yeniliğe ve henüz keşfedilmekte olana cesaretle ilerlemenin izlerini görebiliyoruz. Kuşkusuz köklerden beslenmek ya da sanatçının kendi kültürel köklerine sarılması, nostaljik bir hüzün veya arayış değildir. Bu yönelim, bir bakıma sanatçının kimliğini imleyen kadim öze, fakat aynı zamanda geleceği belirleyen ortak özleme ve iradeye de işarettir.

Bulut’un, resimlerinde betimlediği karadut ağacı ya da derede oynayan çocukların o coşkun hali hem gerçektir hem de efsane. Gerçektir, çünkü o kültürel kodlarımızda yaşamaktadır; efsanedir, çünkü onlar bir özlemin imgeleridirler. Bu da sanatçının, kendi kültürel geleneklerinden ve toplumsal köklerinden oldukça beslendiğini göstermektedir.
 
Yalçın Bulut sadece geleneklerinden beslenmiyor, aynı zamanda geleneklerini vakurla ve gururla evrensel olanla da birleştirme çabasına girişmektedir.

1991 doğumlu Bitlis Tatvan’ın Kindiras Köyü'nde büyüyen ressamın küçük yaştan beri beslediği resim ilgisi, Tatvan Yatılı Bölge Okulu’nda ortaokul resim öğretmeninin teşvikiyle gelişti ve lise döneminde bireysel çalışmalar ile olgunlaştı. 2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim bölümüne kabul edildi, resim ve gravür baskı atölyelerinde çalışmalarını sürdürerek 2019 yılında Nedret Sekban ve Ahmet Umur Deniz atölyesinden başarı ile mezun oldu. Katıldığı çalıştaylar ve karma sergilerin yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü öğrenci temsilciliğini yürüttü ve başta Koridor sergileri olmak üzere sanat aktivitelerine önderlik etti.
 
Çalışmalarını İstanbul’da bulunan atölyesinde sürdürmektedir. Aynı zamanda Yüksek Lisans öğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde sürdürmektedir.

Yalçın Bulut'un  "Köklere Serpilmek" isimli resim sergisini  16 Ekim - 9 Kasım tarihleri arasında Arnavutköy Galeri Selvin'de izleyebilirsiniz.
 
 GALERİ SELVİN   
Arnavutköy Dere Sok. No:3 
Arnavutköy, Beşiktaş İstanbul
Tel: 212.263 74 81
www.galeriselvin.com
 
Galerilerimiz Pazar günleri hariç 11:00 – 19:00 saatleri arasında açıktır.


YALÇIN BULUT "Köklere Serpilmek" Resim Sergisi 16 Ekim - 9 Kasım / GALERİ SELVİN ARNAVUTKÖY 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar