RIDVAN KARAPEHLİVAN

RIDVAN KARAPEHLİVAN

Bakırçay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

Başkan Tanju Çelik'in ilk adımları müspet

01 Haziran 2024 - 21:21

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, basın mensupları ile 2’nci toplantısını 23 Mayıs’ta gerçekleştirdi.

Bu toplantıların kalıcı ve devamlı olacağı konusunda ısrarlı olan Başkan Tanju Çelik, medya mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda kamuoyunu yakından ilgilendiren önemli ve bir o kadar da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eskiden yılda en fazla 2 kez başkanlar ile buluşurdum. Gerek Bergama gerekse Kınık ve Dikili belediye başkanlarımızla özelikle de Hakan Koştu ile aylık, diğerleri ile de 3 aylık dönemlerde görüşür ve özel haberler yapardım.

Başkan Tanju Çelik’in bu tavrı bölgemizdeki diğer belediye başkanlarına emsal teşkil etmelidir. İlçe ve bölgelerindeki yerel medya mensupları ile buluşup kamuoyunu bu şekilde bilgilendirmelidirler bence.

Başkan Tanju Çelik aslında Bergama’yı, Bergamalılar ile yönetmek istiyor. Bunun içindir ki önemli bir adımı attı.

Başkan Tanju Çelik, yerelde muhalefet konumunda olan AK Parti ve MHP ilçe başkanları,  yönetimleri ve Meclis üyeleri ile buluştu.

Bergama’da şu ana kadar hiçbir belediye başkanı böyle bir yaklaşımda bulunmamıştı.

Kanaatim odur ki atılan bu adım, Bergama’yı birlikte yönetmek adına atılan çok önemli bir adımdır.

İkinci adımı da haziran ayında gerçekleştireceğini söyleyen Başkan Çelik, Bergama Kent Konseyini kurmak için gerekli çalışmaları hızla başlatacağının bilgisini paylaştı.

Son derece samimi ve açık sözlü bir siyasetçi olan Çelik, olayları saklamıyor ve açıklıkla söylüyor.  

Kent konseyinin çok gerekli olduğunun altını çizerek şöyle diyor:

“Ben, 15 yıl Bergama’dan  uzak kaldım. Kent konseyi aracılığıyla, belki bir belediye bürokratının söyleyeceği şeylerden çok daha önemli şeyler işitebiliriz ve biz de bu sayede daha sağlıklı şekilde harekete geçeriz, daha isabetli kararlar alırız.”

Başkan Çelik’in altını çizdiği konu elbette çok önemli ve takdire şayan.  

Özelikle eski belediye binasının akıbeti ve eylül ayına alınan Kermes konusunda danışma mekanizmasını hızlı ve doğru bir şekilde çalıştırmayı hedefleyen Başkan Çelik, bunun yolunun da Meclis’te temsil edilen tüm siyasi partiler ile diyalog ve kent konseyinden geçtiğini düşünüyor.

Başkan Çelik özellikle de genel idarenin ve yerel yönetimin yapacağı yatırımlar konusunda AK Parti ve MHP ile işbirliği yapabilmek için olumlu adımlar atmak istiyor.

Genel yatırımlardan biri olan Millet Bahçesi’nin bu yaz bitmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Tanju Çelik, Çamlıpark’ın hala Belediye’ye devir olması konusunda sonuç çıkmamasından da biraz rahatsız gibi görünüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği konusunda alt yapı çalışmalarının teknik ve siyasi düzeyde başladığının bilgisini paylaşan Başak Çelik, tasarruf tedbirlerinin genel yatırımları ve araç alımlarını durduracağına işaret ediyor ve bu konudaki kaygılarını dile getiriyor. 

Her ne kadar bahse konu boşluğu Dünya Bankası ve AB fonlarından sağlanacak kaynaklar ve İZKA Projeleri ile doldurmayı çalıştıklarını söylese de Başkan Bey’e naçizane tavsiyemdir: Dış kaynak konusunda aracı olabilecek firmaların güvenirliğini iyice etüt etmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Başkan Bey, son derece samimi ve içten bir insan, ama üstlendiği sorumluluğun da fevkalade farkında ve bunun içindir ki her işini bilimsel yapmaya çalışıyor.

Ayrıca siyasetten biraz arındırılmış, ehliyet ve liyakatin ön planda olacağı bir ekip kurup yoluna öyle devam etmek istiyor.

Gelecek makalemizde de Başkan Bey’in Bergama turizmi konusunda düşündüklerini ve anlattıklarını yazacağız.

RIDVAN KARAPEHLİVAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum