Dr. Nazlı Kapubağlı Çetin, meslek hayatına Çamlık Caddesi’ndeki yeni kliniğinde devam ediyor
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinden 2012 yılında mezun olan Dr. Nazlı Kapubağlı Çetin, 2017 yılında Pamukkale Üniversitesinden Çocuk ve Genç Psikiyatrisi uzmanlığını aldı ve şu an meslek hayatına Çamlık Caddesi’ndeki yeni kliniğinde devam ediyor.
Eğitim ve meslek hayatı boyunca; Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü’den Psikodrama terapistliği eğitimi, Prof. Dr. Işıl Vahip’ten Psikanalitik Psikoterapi eğitimi, Prof. Dr. Ayten Erdoğan yürütücülüğünde Oyun terapisi eğitimi, Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği’den Çocuk ve Ergenlerde BDT eğitimi, MOXO Dikkat testi uygulayıcı eğitimi, İzmir Psikoloji Enstitüsü’den Çocuk-Ergen Dikkat ve Değerlendirme Testleri uygulama ve yorumlama eğitimlerini almıştır.
Dr. Nazlı Kapubağlı Çetin daha önce görev aldığı Denizli Devlet Hastanesi ve Tokat Ruh Sağlığı Hastanesi’nde de; Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Otizm Spektrum Bozuklukları, Çocukluk Çağı Kaygı Bozuklukları, Okul Fobisi, Sınav Kaygısı, Travma ve ilişkili durumlar, Duygudurum Bozuklukları başta olmak üzere çocukluk ve gençlik dönemine özgü sorunlar gibi pek çok klinik durum üzerinde ayaktan ve yatarak hasta takibi, bireysel ve aile kapsamlı görüşmeler, psikofarmakolojik ve davranışsal tedavilerin yanı sıra eğitimini aldığı “dinamik yönelimli psikoterapiler”, “psikodrama” ve “oyun terapisi” alanlarında uygulamalarda bulunmuştur.
Kendisinin yurt dışı ve yurt içinde yayınlanan makale ve bildirileri, kongre panelleri, kitap çevirileri, hakemlik görevleri gibi akademik çalışmaları da bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli topluluklarla çocuk ve genç ruh sağlığı, internet ve ekran bağımlılığı, kadına yönelik şiddet, COVID-19 pandemisinin çocuklardaki etkileri gibi konularda eğitim ve bilgilendirme etkinliklerine gönüllü katkılar sağladı.
Özellikle ağırlıklı olarak dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ve buna yönelik testlerin uygulanması, ilaçla ve davranışsal yöntemlerle tedavisi, sınav öğrencilerine yönelik etkileşimsel psikodrama grupları, pandemide yüz yüze eğitime geçiş süreci ve oyun terapisi konularında çalışmalarını sürdürmektedir.
YORUMLAR