SERKAN TİYANŞAN

SERKAN TİYANŞAN

Futbol Yazıları

Şükrü Saracoğlu Stadyumu ve Şampiyonlar Ligi Müziği

07 Ağustos 2024 - 01:11

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Özlemi Devam Ediyor
Fenerbahçe'mizin uzun yıllardır devam eden Şampiyonlar Ligi özlemi, bu sezon da Lille ile oynanan üçüncü ön eleme turu mücadelesiyle yeniden gündeme geldi. Lille karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyet, turu sanki biraz zora soktu.

Taraftarların Umudu Sürüyor
Uzun yıllardır hasret kaldığı Şampiyonlar Ligi müziğini yeniden Şükrü Saracoğlu’nda duymak isteyen sarı-lacivertli taraftarlar başta olmak üzere, Fenerbahçe camiasında bir umutsuzluk havasının hakim olduğunu sanmıyorum. Ancak, Fransa’nın Lille takımı karşısında alınan 2-1’lik mağlubiyet, Şampiyonlar Ligi hayalini bir nebze de olsa gölgeledi.

Mourinho’nun Katkıları ve Eleştiriler
José Mourinho’nun göreve gelmesiyle birlikte Fenerbahçe’de yeni bir sayfa açıldı. Portekizli teknik direktör, takımın savunma disiplini ve taktiksel anlayışına önemli katkılar sağladı. Özellikle hazırlık maçlarında sergilenen performans, Mourinho’nun etkisini gözler önüne serdi. Fakat, Fenerbahçe'nin başına Pep Guardiola, Jürgen Klopp veya Carlo Ancelotti dahi getirilse, camiada teknik direktörü eleştirmeyi alışkanlık haline getirenler de yok değil.

Eleştirinin Önemi
"José Mourinho aslaeleştirilemez" şeklinde bir tezim yok! Ki eleştirinin olmadığı yerde başarı da olmaz. Ayrıca, Mourinho da etten kemikten yaratılmış bir fani ve her insan gibi o da hatalar yapabilir. Maçı televizyondan izleyen ortalama bir futbolseverin yaptığı tespitleri, dünyanın en önemli teknik direktörlerinden biri olan José Mourinho mu tespit edemeyecek?

Oyuncu Tercihleri 
Lille takımına jeneriklik bir gol atan ve o golle Fenerbahçe taraftarına adeta umut ışığı olan İrfan Can Kahveci’nin ilk 11'de oynatılmaması veya Kruniç’in yerine daha yaratıcı bir oyuncunun tercih edilmesi gerektiği yönündeki eleştirilere elbette katılmamak mümkün değil. Ancak inancım o ki, Mourinho Hoca gereken revizyonu yapacak ve rövanşta farkını ortaya koyacaktır.

Kritik Noktalar
Fenerbahçe, Lille takımından daha kreatif oyunculara sahip bir takımdır. Ancak, futbol sahasında kağıt üzerindeki durumlar her zaman geçerli olmuyor. Ki Lille’in fiziksel gücünü ve hızlı oyun anlayışını da yok sayamayız.

Livakovic’in Performansı
Fenerbahçe'mizin file bekçisi Dominik Livakovic de Lille maçında gösterdiği performansla takdir topladı. Hırvat kaleci, yaptığı kritik kurtarışlarla takımını ayakta tutmayı başardı ve eleştirilere de adeta nazire yapmış oldu. 

Rövanş Maçı
Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanacak rövanş maçının Fenerbahçe için bir dönüm noktası olacağına inanıyorum. Her ne kadar Lille’in kolay kolay pes etmeyeceğini öngörüyor olsam da, rövanşta tribünleri hınca hınç dolduracak olan Fenerbahçe taraftarına olan güvencim daha ağır basıyor.

Şampiyonlar Ligi İddiası Devam Ediyor
Daha açık ifade etmem gerekirse: Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi iddiası devam ediyor. Ancak, bu iddianın gerçekleşmesi için Mourinho’nun tecrübesi, genç oyuncuların potansiyeli ve taraftarın coşkusunun birbirine entegre olması da şart.

SERKAN TİYANŞAN 

YORUMLAR

  • 0 Yorum