Yazın Son Tatil Kaçamağı: 30 Ağustos Tatili İçin Uygun Fiyatlı Rotalar

30 Ağustos tatili için Ayvalık, Eski Foça, Sığacık, Urla ve Sapanca'yı öneren ENUYGUN'dan uygun fiyatlı 3 günlük tatil rotaları hakkında detaylar...

Yazın Son Tatil Kaçamağı: 30 Ağustos Tatili İçin Uygun Fiyatlı Rotalar
15 Ağustos 2024 - 14:24

30 Ağustos Tatili İçin Uygun Fiyatlı Rotalar

Türkiye’nin lider seyahat sitesi ENUYGUN, cuma gününe denk gelen ve hafta sonuyla birleşen 30 Ağustos resmi tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler için 3 günlük tatil rotalarını paylaştı.

Kuzey Ege’nin En Gözde Rotası: Ayvalık - Cunda Adası

Ayvalık ve Cunda Adası, uzun yaz tatillerinin yanı sıra kısa süreli tatiller için de popüler rotalardandır. Edremit Havalimanı’ndan kolayca ulaşılabilen Ayvalık, Kaz Dağları’na da gidip doğa tatili yapma imkanı sunar. Bu bölge, İsviçre Alplerinden sonra dünyanın en temiz havasına sahip yerler arasında yer alır.

Cunda Adası ise daracık sokakları, rengarenk Rum evleri, şirin kafeleri ve deniz kenarı balık restoranlarıyla 3 günlük tatil için ideal bir lokasyon olarak öne çıkar. Cunda Adası'nda görülebilecek plajlar arasında Ortunç Koyu, Patriça Koyu, Kesebir Plajı, Duba Plajı ve Çataltepe Plajı bulunur. Ayrıca, 1873 yılında inşa edilen Taksiyarhis Kilisesi, Agios Yannis Kilisesi, Despot’un Evi, Rahmi M. Koç Müzesi ve Ayışığı Manastırı gibi diğer önemli yerler de ziyaret edilmelidir.

Ayvalık merkezinde tek gece, çift kişilik konaklama fiyatları 2.500 TL’den başlamakta olup, ENUYGUNYAZ kodu ile otel rezervasyonlarında 10.000 TL’ye varan indirim sağlanmaktadır.

Ege’nin İncisi Eski Foça

Foça, kalabalıktan uzak, Ege’nin en huzurlu yerlerinden biridir. Masmavi berrak deniziyle tanınan Foça’nın öne çıkan plajları arasında Karakum Plajı, Çanak Koyu, Mersinaki Koyu, Sazlıca Plajı ve Kosova Plajı yer alır.

Foça, sadece deniz tatili değil, tarihi ve kültürel bir yolculuk arayanlar için de ideal bir yerdir. Antik Yunan dönemine uzanan zengin geçmişiyle Foça, tarih tutkunlarını cezbetmektedir. Eski Foça Limanı, Beş Kapılar Kalesi, Pers Anıt Mezarı, Denizcilik Müzesi, Phokaia Antik Kenti, Fatih Camii, Ağalar Konağı, Yel Değirmenleri, İngiliz Burnu, Kaleburnu, Foça adaları ve Siren Kayalıkları tatil sırasında keşfedilmesi gereken noktalar arasında yer alır.

Foça’da iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 2.533 TL’den başlamaktadır.

Sakin Tatil Arayanlara Sığacık

Sığacık, tarihi taş evleri, berrak koyları ve eşsiz doğasıyla Ege’nin en güzel duraklarından biridir. Türkiye’nin ilk sakin ilçesi unvanına sahip Seferihisar’a bağlı bu köy, doğa harikası bir tatil sunar.

Sığacık’ta görülmesi gereken yerler arasında Teos Antik Kenti, Teos Marina, Sığacık Kalesi, Sığacık Kaleiçi ve Sığacık Pazarı yer alır.

Sığacık’ta iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 3.791 TL’den başlamaktadır.

Ege’nin Toskana’sı Urla

Urla, İzmir’in turizm incisi olarak bilinir. Ege’nin Toskana’sı olarak tanımlanan Urla, pırıl pırıl ve sakin koyları, sanat dolu sokakları ve şık restoranlarıyla ziyaretçilerine büyük bir keyif sunar.

Urla’da gezilip keşfedilmesi gereken noktalar arasında Klazomenai Antik Kenti, Urla İskelesi, Çeşmealtı Güvendik Tepesi, Limantepe Malgaca Pazarı, Urla Sanat Sokağı, Köstem Zeytinyağı Müzesi, Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi, Bademler Köyü ve Özbek Köyü bulunur.

Altınköy Plajı, Demircili Koyu ve Gelinkaya Plajı’nda deniz, kum ve güneş keyfini çıkarabilirsiniz.

Urla'da iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 3.606 TL’den başlamaktadır.

Huzurun Adresi: Sapanca

Sapanca, yeşilin binbir tonu, Sapanca Gölü, bungalov otel keyfi ve alternatif kamp yerleriyle doğayla baş başa kısa tatiller için tercih edilen bir rotadır.

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere yakınlığı ve geniş bungalov otel seçenekleriyle popülerleşen Sapanca’da bisiklet ve ATV turları gibi macera dolu aktiviteler yapılabilir. Ayrıca, Sapanca Gölü çevresinde yürüyüş yapabilirsiniz.

Sapanca’da gezilecek diğer noktalar arasında Maşukiye, Akyazı ve Kırkpınar yer alır.

Sapanca’daki konaklama seçeneklerinde, iki kişilik tek gece konaklama fiyatları 2.506 TL’den başlamaktadır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli Üreticilere Tanıtıldı
Bitkisel Üretim ve Hayvancılık Destekleme Modeli Menderesli...
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
Dikili Belediye Meclis Üyesi Ata Uysal Trafik Kazasında Hayatını...