Yeditepe Üniversitesi'nden Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Anlamlı Ödül Töreni
Yeditepe Üniversitesi Women in Business Kulübü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü çevrim içi ödül töreni ile kutladı. Törende, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik başarılı çalışmalar yürüten isimlere ödülleri verildi
Türkiye’de kadınların iş hayatı ve sosyal hayattaki yerleri ve hakları konusunda farkındalık yaratmak ve öğrencilerin daha üniversite sıralarındayken çalışmalar yapmalarını sağlamak amacıyla kurulan Yeditepe Üniversitesi Women in Business Kulübü’nün düzenlediği, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü Ödül Töreni”nin üçüncüsü, bu yıl pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.
“Birbirimize Çok Daha Fazla Destek Vermeliyiz”
Yeditepe Üniversitesi’nin YouTube hesabından canlı olarak yayınlanan törenin açılışında konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, kadın emeğinin üzerinde durduklarını belirterek şunları söyledi:
“Bilimin, teknolojinin bu kadar ilerlediği bir dünyada hala kendi değerini bulamamış, şiddet ile karşı karşıya kalmış, kendisi için adaleti sağlayamadığımız çok sayıda kadın var ve ülkemizde her gün üzüntü veren haberler alıyoruz. Bu gerçekten canımızı acıtıyor, şiddetin her türlüsü canımızı acıtıyor ve bu aslında çocuğa karşı şiddetle başlıyor. Biz kadınların burada en önemli görevi önce çocuklarımızı korumak olmalı. Kendimizi, çocuklarımızı eğitmeliyiz. Her şey eğitimle başlıyor ve vicdanla ilerliyor. Adaleti, vicdan olmadan gerçekleştirmemiz mümkün değil. Önce içimizde, ailemizde bunu geliştirmemiz gerek. Ve biz emekçi kadınlar, birbirimize çok daha fazla destek vermeliyiz. 25. yılımızı kutladığımız üniversitemizde kadın-erkek ayrımı olmadan, eşitlikçi bir eğitim alan sevgili gençlerimizin bu ilham, bilgi ve görgüyle, bu ilkeleri tüm dünyaya yayacaklarına inanıyorum. Hepinizin yolu aydınlık olsun.”
“Hayallerimizin Elimizden Alınmaması için Buradayız”
Yeditepe Üniversitesi Women in Business Kulübü Başkanı Rumeysa Turan da, bir kadının çalışma hayatında cinsiyetçi tutumlarla karşılaşmasının hiç kolay olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:
“İşte bizler bugün, bu sebeple bizlerin ve en önemlisi de ardımızdan gelecek kız kardeşlerimizin, bu ve benzeri daha birçok cinsiyetçi söze maruz kalmaması, hayallerinin ellerinden alınmaması için burada toplanmış bulunuyoruz: Bir kadının istediği ve emek verdiği takdirde neleri başarabileceğini göstermek için.”
İdil Biret Performansı
Canlı yayın, piyano sanatçısı İdil Biret’in performansının yanı sıra Yeditepe Üniversitesi Dans Kulübü öğrencilerinin gösterisiyle keyifli anlara sahne oldu.
Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik başarılı çalışmalar yürüten ve bunun gerçekleşmesi için öncülük eden isimlere ödülleri tören öncesi gönderildi. Çevrim içi bağlanarak törene katılan ve ödüllerini alan isimler şöyle:
- Zerrin Tekindor - Oyuncu
- Ceyda Düvenci - Oyuncu, Taş Kağıt Makas Duygu Atölyesinin Kurucusu
- Songül Öden - Oyuncu, BM Nüfus Fonu Türkiye Sözcüsü
- Aydan Uysal - Dans Sanatçısı, Dans Eğitmeni
- Bahar Toksoy Guidetti - Milli Voleybolcu, BM Kalkınma Programı Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu
- Berker Güven - Oyuncu
- Burçin Mutlu Pakdil - Gök bilimci
- Cüneyt Ağca - Ceo – Opet
- Giovanni Guidetti - Kadın Milli Voleybol Takımı Antrenörü, BM Kalkınma Programı Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu
- Gizem Turan - Kıyı Emniyeti'nin İlk Kadın Römorkör Kaptanı
- Gözde Şekercioğlu - Sosyal Girişimci, Önemsiyoruz'un Kurucusu
- Hilal Türkmen - Uçuş Test Mühendisi - Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (Tusaş)
- İdil Biret - Piyano Sanatçısı
- Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı - Duygu Doğan, Azra Akıncı, Eda Asar, Peri Berker, Nil Karabina
- Mine Tugay - Oyuncu
- Oya Ünlü Kızıl - Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü
- Polen Koçak - Genetik Mühendisi
- Selcen Faydasıçok - SBD Genel Müdürü, Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı Kurucusu & Yönetim Kurulu Başkanı
- Zeynep Selvili - Uzman Psikolog