Yerli aşı çalışmaları çevrimiçi panelde konuşulacak

İstinye Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Pandemiden Çıkış Panelleri’nin ikincisi yerli Covid-19 aşı çalışmalarına odaklanacak...

Yerli aşı çalışmaları çevrimiçi panelde konuşulacak
10 Mart 2021 - 13:52
İstinye Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Pandemiden Çıkış Panelleri’nin ikincisi yerli Covid-19 aşı çalışmalarına odaklanacak. 13 Mart’ta çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek “Yerli Covid-19 aşısında hangi noktadayız” başlıklı panelde uzman isimler yerli aşı çalışmalarını anlatırken bu aşıların ne zaman kullanılabileceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunacaklar.

İstinye Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Pandemiden Çıkış Panelleri’nin ikincisi 13 Mart’ta çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. 20 Şubat’ta gerçekleştirilen Pandemiden Çıkış Panelleri’nin ilkinde dünyadaki Covid-19 aşıları her yönüyle konuşulmuş, aşılarla ilgili güncel gelişmeler değerlendirilmişti. Panellerin ikinci oturumunda ise uzmanlar yerli Covid-19 aşılarına odaklanacak. Yerli Covid-19 aşı çalışmalarında hangi noktadayız, yerli aşıları ne zaman kullanabileceğiz sorularının tartışılacağı panelde aşı çalışmalarını yakından takip eden ve bu aşı çalışmalarının içinde bulunan önemli isimler konuşmacı olarak yer alacak. 

Aşı geliştirme ve onay süreci
“Yerli Covid-19 aşısında hangi noktadayız” başlıklı etkinlik, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz ve İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayberk Kurt’un açılış konuşmalarıyla başlayacak. Panelin moderatörlüğünü üstlenen İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Klinik Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Kaleağasıoğlu, yerli aşı çalışmalarının öneminden bahsederken, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevda Şenel, “Pandemi döneminde aşı geliştirme ve onay süreci” konulu bir konuşma yapacak. Erciyes Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ise Erciyes Üniversitesi’nde yürütülen yerli aşı çalışmalarını anlatacak. Alpan Farma ArGe Biyoteknolojileri Ltd. Şti. ve FarmaGen Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aydın Erenmemişoğlu da “Yerli Covid-19 aşıları için Türkiye’de yürütülen klinik çalışmalar ve altyapı olanakları” konusunda konuşacak.

“Aşı çalışmaları uzun süre gündemimizde olacak”
Pandemiden Çıkış Panelleri’nin ikinci etkinliğiyle ile ilgili bilgi veren İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz, şunları söyledi: “Tüm dünyada olduğu gibi Covid-19 için geliştirilen aşı çalışmaları ülkemizin de gündeminde. Çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz ‘Pandemiden Çıkış Panelleri’nin ilkinde dünyadaki Covid-19 aşı çalışmaları ve bunlarla ilgili güncel gelişmeler tartışılmıştı. 13 Mart’ta gerçekleştireceğimiz ikinci oturumda ise alanında uzman isimler yerli Covid-19 aşı çalışmalarından bahsedecekler. Aşıya ihtiyaç uzun bir süre devam edecek ve bu nedenle yerli aşı çalışmaları büyük önem taşıyor. Değerli bilim insanlarının konuşmacı olarak yer alacağı etkinliğimiz çevrimiçi olarak saat 20.00’de başlayacak. Konuyu merak eden, ilgi duyan herkesi panelimize bekleriz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl Oldu"
Bergama Ziraat Odası Başkanı: "2024 Tarım İçin Kara Bir Yıl...
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde Gerideyiz?'
'Türkiye'nin Balığı Dünya Sofralarında, Biz Neden Tüketimde...